Tarjous

Iidale | Pärskemaski / kasvomaski, puuvilla

10,90 12,90 
8,18 9,68 

Puuvillasta valmistettu kasvomaski suojaa aikuisen ja lapsen kasvoja ylimääräiseltä koskettelulta. Maski voi estää pärskeiden leviämistä ympäristöön ja suojella näin muita ympärilläsi.

Poista
Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto: Avainsana tuotteelle

Kaksinkertaisesta puuvillakankaasta valmistettu maski on kevyt ratkaisu, jolla ei ole teollisesti valmistettuun hengityssuojaimeen verrattavia suojaavia ominaisuuksia. Maski muistuttaa kanssakulkijoita turvaväleistä, estää kasvojen ylimääräistä koskettelua ja on allergikon apu katu- ja siitepölyä vastaan. Oikein käytetty maski voi vähentää ympäristöön leviäviä pisaroita ja näin suojata muita ihmisiä.

Iidalen puuvillaiset maskit on valmistettu yksivärisistä sekä iloisen värikkäistä kankaista ja niistä löytyy kaksi kokovaihtoehtoa:

  • aikuiset ja teinit: maskin leveys ilman kuminauhoja n. 21 cm
  • lapset (n. 4-9-vuotiaat): maskin leveys ilman kuminauhoja n. 18 cm

Voit säätää maskin istuvuutta solmimalla solmut korvien taakse meneviin kuminauhoihin.

Valmistaja: Katja / Iidale, Hämeenlinna

Maskin käyttö

Vain oikein käytetty maski auttaa, joten tutustuthan huolellisesti käyttöohjeisiin! Maskin käyttö vaatii harjoittelua ja huolellisuutta, etenkin lasten kanssa.

  1. Pese kädet huolellisesti saippualla.
  2. Ota puhtaasta maskista kiinni vain kuminauhoista ja asettele maski päähän koskematta kankaaseen.
  3. Levitä maskia kasvoille koskemalla vain maskin ylä- ja alareunaan niin, että maski istuu hyvin.
  4. Älä koskaan laske maskia kaulalle, syö tai juo maskin käytön aikana. Jos kosket maskiin vahingossa käytön aikana, pese kädet.
  5. Kun riisut maskin päästä, ota kiinni vain kuminauhoista koskematta kankaaseen ja aseta maski muovipussiin. Sulje pussi huolellisesti.
  6. Pese lopuksi kädet huolellisesti saippualla tai desinfioi ne.

Katso Marttojen tekemä video maskin oikeaoppisesta käytöstä.

Maskin huolto

Kangasvalmistajan ohjeistuksen mukaan puuvillamaski kestää 60 asteen pesun, mutta se on esipesty 90 asteessa. Ei rumpukuivausta. Suositusta kuumemmassa säännöllisessä pesussa kankaan väri voi haalistua ja materiaali haurastua. Voit uudelleenkäyttää kankaista maskia niin kauan kuin siinä ei ole reikiä ja se pysyy kasassa.

Mikäli konepesu ei ole mahdollinen, suosittelemme, että keität maskia viisi minuuttia vedessä, johon on lisätty hieman pesuainetta. Huuhtele maski huolellisesti 2-3 kertaa ja laita maski sitten kuivumaan raitisilmaiseen paikkaan.

Maskin tarve

THL suosittelee maskin käyttöä aina julkisella paikalla liikuttaessa, jos turvavälien pitäminen ei ole mahdollista. Yhtä maskia voi käyttää enintään noin tunnin ajan, jonka jälkeen se täytyy laittaa pesuun.

Jos liikut julkisilla paikoilla vain satunnaisesti ja harvoin, voit pärjätä yhdellä maskilla. Kun kulkeminen on säännöllisempää, tarvitset ainakin kolme maskia, jolloin yksi voi olla käytössä, yksi puhtaana vaihtoa varten ja yksi kotona pesussa tai kuivumassa.

Huomioitavaa

Korkea ikä, huono kunto ja erilaiset sairaudet voivat aiheuttaa sen, että kasvomaski pahentaa terveysongelmia. Varmista aina, että pystyt hengittämään maskin läpi vaivattomasti. Maskeja ei suositella käytettäväksi aivan pienillä lapsilla tukehtumisvaaran takia.

Kangasmaski ei ole henkilösuojain tai kirurginen nenä-suusuojain, sillä ei ole CE-merkintää eikä se täytä FFP2/FFP3-suojaustason vaatimuksia. Maskin käyttö ei estä koronavirustartuntaa. Lisätietoja maskien käytöstä saat esimerkiksi Työterveyslaitoksen sivuilta.

Maskeilla ei ole hygieniasyistä johtuen palautus- tai vaihto-oikeutta.

Muista aina huolehtia käsien huolellisesta pesemisestä, yskimishygieniasta ja turvaväleistä. <3