Näin korjaat pienet viat vaatteissa helposti

6.11.2020

Etenkin lasten vaatteisiin ilmestyy usein pieniä reikiä ja tahroja. Muutoin priimaa vaatetta ei kannata suinkaan heittää pois vaan korjata se, jotta käyttö voi jatkua edelleen, jopa useita vuosia.

Korjaustapoja on monia, ja esittelemme tässä kenties sen helpoimman eli silittämällä kiinnittyvät kuviot. Heijastavat silityskuviot ovat kaikista kätevimpiä ulkovaatteissa, sillä ne tuovat lisänäkyvyyttä pimeään. Ne toimivat silti toki yhtä hyvin myös sisävaatteissa ja sopivat erinomaisesti esimerkiksi vaatteiden yksilöintiin ja koristeluun.

Ja sitten hommiin!

Jos vaatteessa on selkeä reikä, kannattaa se paikata ennen silityskuvion kiinnittämistä. Silloin reikä ei kuulla paikan läpi ja uudesta pinnasta tulee muutoinkin kestävämpi. Isommankin tahran sen sijaan voi jättää suoraan silityskuvion alle.

Reikä vaatteessa, helppo paikkaus vaihe 1

 Tähän projektiin varasin tarvikkeiksi pienen palan rikkinäisestä nahkavaatteesta, kangasliimaa, sakset sekä sopivat silityskuviot, silitysraudan ja leivinpaperin.

Ensimmäiseksi sujatin pienen nahkapalasen reiästä sisään, laitoin perään kangasliimaa ja annoin kuivua painon alla.

Reikä vaatteessa, helppo paikkaus, tarvikkeet

Liimauksen kuivuttua suunnittelin paikkauksen kuviointia. Silityskuviot voi leikata arkista erilleen ja sommitella niitä sopiviin kohtiin jo ennen lopullista kiinnittämistä.

Sitten vain laitetaan päälle leivinpaperi ja painetaan kuvion kohtaa silitysraudalla ohjeen mukaisesti ja sopivalla lämpötilalla. Lopuksi irroitetaan suojamuovi varovasti.

Kannattaa varmistaa kankaan lämmönkestävyys aina ennen toimenpidettä, mutta ainakin toistaiseksi nämä ovat meillä menneet ongelmitta ja pysyneet hyvin.

Valmista tuli! Reiät menivät piiloon eivätkä lähde enää niin herkästi leviämäänkään. Lisäbonuksena lapsi saa heijastavat tähtöset turvaksi pimeisiin talviaamuihin ja -iltoihin.

Paikatut housut

Tuliko sinulle mieleen heti joku pelastettava vaate?

Tuunaa se vielä käyttöön! Jokainen suomalainen tuottaa vuosittain keskimäärin 13 kiloa tekstiilijätettä, mikä on aika huima määrä. Tässä on helppo paikka tehdä pieni ekoteko ja samalla kukkaro kiittää.

Tutustu kattavaan silityskuviovalikoimaamme täällä.

Arkisto

Tilaa uutiskirje

Lukaisepa myös nämä

Esittelyssä Naturette

Esittelyssä Naturette

Luonnonmukaiset pesuaineet ja kosmetiikkatuotteet Naturette-tuotemerkin alla valmistetaan kodin puhdistuksen ja...