5 ongelmaa, jotka ratkaiset pyykkietikalla

29.5.2020

 

Pyykkietikkaa käytetään nimensä mukaisesti pyykinpesussa huuhteluaineen tapaan, mutta sitä voi hyödyntää monessa muussakin kodin askareessa!

1. Siivoa kotisi ekologisesti

Kun haluat siivota kotonasi edullisesti, turvallisesti ja tehokkaasti, ratkaisu on lähellä. Tee suihkepulloon valmis seos lisäämällä 1 osa pyykkietikkaa ja 4 osaa vettä. Tämä seos tehoaa erityisesti kalkkitahrojen poistoon ja sopii myös saunan lauteille. Kokeile suihketta lisäksi peileihin, ikkunoihin ja lasipintoihin mikrokuituliinan kanssa.

Samaa seosta voit suihkutella myös tunkkaisten kenkien ja laukkujen sisälle raikastaaksesi ne jälleen miellyttäviksi.

2. Taltuta tahrat

Piirsikö taapero mustekynällä nahkasohvaan? Kokeilepa pyykkietikkaa ensin huomaamattomaan paikkaan ja sitten suoraan tahralle.

Pyykkietikka poistaa tahroja vaatteista myös pesun aikana pyykinpesukoneessa.

3. Raikasta tunkkaiset tekstiilit

Pyykkietikka on antiseptinen ja neutraloi tehokkaasti erilaisia hajuja, joten voit raikastaa sen avulla pyykkikorin pohjalle unohtuneet treenivaatteet, savunhajuiset nuotiohaalarit tai hienhajuiset villavaatteet.

Laita puoli desilitraa pyykkietikkaa vadilliseen vettä. Anna vaatteiden liota astiassa ja pese ne sitten normaalisti. Villavaatteen voi kuivata suoraan käyttöön, ellei se ole perusteellisemman putsauksen tarpeessa, sillä villa ei kaipaa niin usein pesua.

Voit myös suihkutella puoleksi vedellä jatkettua pyykkietikkaseosta esim. kenkiin ja antaa vain kuivua.

4. Taltuta vaatteiden sähköisyyttä

Etenkin talvisin moni vaate ja kodintekstiili on kiusallisen sähköinen. Suihkauta puoliksi vedellä laimennettua suoraan tekstiiliin ja anna kuivua. Tämä taittaa pahimmat yllätysräpsähdykset ja rätinät pois.

5. Käytä silityssuihkeena

Saat puoliksi vedellä laimennetusta pyykkietikasta ihanan silityssuihkeen.

Arkisto

Tilaa uutiskirje

Lukaisepa myös nämä

Esittelyssä Naturette

Esittelyssä Naturette

Luonnonmukaiset pesuaineet ja kosmetiikkatuotteet Naturette-tuotemerkin alla valmistetaan kodin puhdistuksen ja...